Община Брацигово logo
Община Брацигово

 

5 декември - Международен ден на доброволеца

 

05-12-2022

Уважаеми госпожи и господа,

Скъпи приятели,

 

Приемете моите сърдечни благопожелания по случай 5-ти декември - Международния ден на доброволеца! За първи път той се чества през 1985 година по инициатива на ООН, когато световната организация приканва всички правителства и неправителствени организации по света да изкажат благодарността си и уважението към Доброволците.Искрено и от сърце желая на всички Вас здраве, щастие, сила, борбеност и упоритост за да имате достоен живот!
На този ден отбелязваме празник, посветен на хората, които безвъзмездно помагат за подобряване живота на нуждаещите се. Безвъзмездната помощ е една от основите на цивилизацията. Тя е акт на даряване на знание, умение, ресурс от всякакви хора към хора в неравностойно положение, животни, различни каузи и бедствени ситуации. Това е акт на човещина, който не търси отплата, защото е основана на един-единствен принцип - даряването носи щастие.
Вие, доброволци, сте част от нашето общество, наши колеги и сърцата ни винаги ще бъдат изпълнени с подкрепа и възхищение към огромната воля за живот и отдаденост, която съпровожда всеки Ваш ден! В мое лице винаги ще намирате подкрепа и съдействие, за да имате равни възможности за участие в живота на нашата община!
За да бъдеш доброволец е необходимо да притежаваш силно чувство за отговорност, хуманен дух, борбеност, голяма душа и смело сърце, готовност и саможертва в полза на обществото!В началото на най-празничния месец от годината, желая на Вас и Вашите близки безброй  поводи за усмивки, крепко здраве, много щастие, късмет и постигане на мечтите си!
Изключително съм доволна, че познавам и работя с такива хора! Гордея се с вас и благодаря за разбирането и подкрепата на вашите близки.Да бъдеш доброволец трябва да носиш голямо сърце и душа! Да отдадеш изцяло себе си в готовност за труд и саможертва в полза на обществото, което разбира се вие го правите с желание и упоритост! Хора като вас ме карат да вярвам в бъдещето, че няма да допуснем риск за живота и здравето на населението от нашата община! Дълбока признателност и благодарност към хората, които се борят и побеждават болката и страданието.

Благодарим Ви, доброволци! Весел празник!    

 

 Надежда Казакова 

Кмет на община Брацигово 

Назад »

    Адрес на Община Брацигово: ПК 4579, гр. Брацигово, ул. "Атанас Кабов" №6а, област Пазарджик